onsdag 29 oktober 2008

Semester...

har jag denna vecka. Det är härligt att vara ledig en vecka under hösten. Just när det regnar och stormar ute så är det gott att ta det lugnt och bara vara. Jag har tillbringat några dagar nere i Skåne och där kunde man läsa att de kommunala bolagen nu ska ges direktiv om ägarutdelning så att kommunen i större utsträckning kan ta vinstpengar från vissa bolag och skjuta in dem i andra kommunala verksamheter.

Är det så vi vill ha det? Nej inte är det rätt att de kommunala bostadsbolagen såsom VätterHem tvingas skjuta in kapital i förlustverksamheter som badhallar eller andra anläggningar. Vinsten som uppstår i bostadsbolaget är ju pengar som vi som hyresgäster har betalat in och de ska självklart gå tillbaka till oss hyresgäster genom ökat underhåll eller annat som vi har behov av. Jag hoppas verkligen att du har varit inne och demonstrerat på www.hallapolitiker.se mot det eventuella förslag som kommer från alliansregeringen angående vinstmaximering av allmännyttan.

Nu så har Ni chansen att demonstrera i Sveriges första demonstrationståg på nätet, Ta chansen. 12 700 andra har redan gjort det. Vi ses där!

Inga kommentarer: